Høstfest (med forældre)
Kornet som vi har høstet hos bondemanden tærsker, kværner og bager vi af. Vi kerner smør og binder kransen, alt sammen skal nås til vores høstfest, hvor vi fejrer at høsten er kommet i hus, med et overdådigt bord. Hvornår festen holdes svinger fra år til år, selvfølgelig afhængig af hvornår kornet er modent.
Michaelsfest
Michaelsfesten holdes så tæt på d. 29. september, og helst på dagen. Under forberedelserne til denne fest finder vi pinde til sværd som forhåbentlig bliver drysset med stjernestøv så de kan blive stærke og vi laver stjernebånd og stryger alle de røde ridderkapper. På festdagen spiser vi Ridder-mad, kæmper med drager og bliver slået til Michaelsriddere.
Lanternefest (med forældre.)
Festen holdes omkring Sct. Mortens aften, vi har i forvejen lavet lanterner der kan lyse i mørket. Sent på eftermiddagen når det er blevet mørkt går vi alle sammen ud med vores tændte lanterner og synger lanternesangene, måske hører gamle Morten det og kommer forbi. Gamle Morten er ham der passer på træerne og blomsterne når vi ikke er der.
Adventsspiral
Til denne fest, som vi holder sidst i november, har vi lagt en stor granspiral på gulvet i salen, i midten står et stort lys tændt. Vi har pudset røde æbler og sat bivokslys i, og med dem går vi, en efter en, ind i spiralen og tænder hver vores lys ved det store lys, en fin og inderlig optakt til julemåneden.
Julefest (med forældre.)
Hele december måned spiller vi krybbespil med børnene. Ligeledes kommer Nisse Nils og Gammelnissen på besøg og deler guldnødder ud. Til julefesten vil børnene vise krybbespillet for alle.
Helligtrekongersfest
På den anden side af nytår fortsætter julespillet endnu en stund, blot bærer englen Gabriel ikke længere en ledestjerne men et helligtrekongerslys, og nu er det ikke hyrderne der kommer til Jesusbarnet men kongerne der er nået frem med gaver. Selve dagen (så tæt på 6/1 som muligt) bliver der dækket Kongebord, og lysene i helligtrekonger stagen er tændt.
Kyndelmisse
Vi er nu igen på vej mod den lyse tid, og det markerer vi ved at fejre Kyndelmisse. Et stort bål bliver gjort klar lige fra morgenstunden og tændes først på eftermiddagen. Der er lavet mad til fuglene i forvejen og til festen hænger vi fuglemad i parken og i hele Kirsebærgården. Vores store Høstkrans kommer også på træet, så fuglene kan få glæde af de sidste kerner.
Forårsfest
Aftenen inden forårsfesten har børnehaven gennemgået en forvandling der svarer til årets tema, det være sig; fest på slottet, i skoven, under vandet osv. Alt og alle i børnehaven er klædt ud til denne fest.
Spirefest
Vi sår påskehaverne til og ikke mindst alle bedene i børnehaven bliver renset for ukrudt og sået til med sommerblomster.
Påskefest
Påskefesten holder vi lige efter påske. Op til påsken har vi lavet reder udenfor, hvis påskeharen skulle komme forbi med æg. På selve dagen finder vi de æg som han har gemt, og klinker æg på bakken.
Majfest (med forældre)
Til denne fest danser vi om majstangen, inden da skal høstkransen pyntes med nyudsprungne bøgeblade og blomster, farve silkebånd. Forældrene har bragt frokost med til fælles buffet på tagterrassen.
Pinsefest
Som optakt til denne fest har vi lavet de dejligste pinsefugle med lette fjervinger og sunget om fuglene der bygger reder. Der bliver lavet et stort pinsebål, hvor høstkransen fra i fjor bliver brændt på gløderne og dermed give plads til at en ny kan fremstilles efter ferien. Til denne fest er alle klædt i hvidt.
Sommerfest (med forældre)
Sommerfesten er afslutningen på året og holdes lige inden sommerferien. Til denne fest tager vi afsked med de store skolebørn, som har lavet overraskelser til dagen. Vi tager kage med til byens største kagebord og børnene får deres tegnemapper med hjem.