Nyhedsbreve

Novemberbrev

Kære Forældre

Skoleudtalelser:

I løbet af vinteren udarbejder stuerne skoleudviklingstjek til de kommende skolebørn, som er vores bud på en skoleudtalelse, og så hurtigt vi kan nå det – det hjælper ikke noget at presse på, vi gør det så hurtigt som vores hverdag tillader det. Når de er færdige, får I dem udleveret, og I skal passe godt på dem, for det er jer der skal videregive dem til jeres barns skole. Vi sender dem ikke på grund af reglerne om persondata, og vi laver heller ikke andre skoleudtalelser end den. Så ved I det hvis skolen beder om det. I bør også tjekke op på reglerne om indskrivning i skole, der gælder noget uanset hvilket skoletilbud I vælger ellers spammer skolerne os for at få jer i tale. Når I ved hvornår jeres barn starter i skole vil vi meget gerne have besked og senest 01.02.2025.

Fødselsdagsfejring:

Vi har desværre fået et par henvendelser omkring fødselsdagsinvitation og vi vil gerne på det kraftigste opfordre til at respektere Kirsebærgårdens liv og afholde sig fra det – nedenfor uddrag af læreplanen

”Børnene holder meget af fødselsdagen, og det er en intens oplevelse for dem. Det er derfor vigtigt at der ikke inviteres børn fra børnehaven med hjem til mere fødselsdag da det desuden fremmer konkurrencen imellem børnene, hvis nogen kommer med og andre ikke. På denne måde prioriteres fællesskabet, og alle er med, både børn og forældre.”

Regntøj:

Grundet forandringer i vejret ser vi os nødsaget til at børnene har 2 sæt regntøj tilgængeligt året rundt. Når det regner er det ofte i store mængder og vi har brug for et tørt sæt til om eftermiddagen. Det er også vigtigt at regntøjet er af god kvalitet, så her er genbrug desværre ofte ikke tilstrækkeligt. Husk uldundertøj i måneder med ”r”

Indeleg:

Som en naturlig konsekvens af at vi fra efterårsferien og frem til påske er mere indendørs, er vores fokus lige nu på at skabe rum til indeleg. Vi er for det første optaget af at give plads til den frie leg og samtidig sikre, at der er et miljø, hvor der er plads til mange og forskellige børn på forholdsvis lidt plads. Det er også et mål at fremme fællesskabet – men samtidig at kunne være med sig selv. Vi anser det for vigtigt at kunne lege sammen med en mængde andre, uanset alder, køn og baggrund. At børnene derved lærer at være ven med dem der byder sig til, og lærer at løse konflikter indbyrdes, samt lærer at bede om hjælp fra de voksne, når det bliver for svært. Målet for det enkelte barn er at udvikle og engagere sig fantasifuldt i legen, at udfolde sig fysisk, være tryg og kunne opretholde sine egne grænser.

For de små børn er det væsentligste fokus at skabe tryghed og tillid til at være i rummet med alle de andre børn og de voksne. Derfor bruger vi voksne vores kræfter på at skabe små rum i det store, så alle kan være med inklusiv de nyeste og mindste børn, uden det dermed hindrer de største i at udfolde sig. De små øver sig i både at udnytte rummet og i at lade sig afgrænse af rummet eller af de andre børn, samt på sigt at indgå i legerelationer, som oftest først ses i det sidste halve til hele år i vuggestuen.

Lanternefest – Fredag D. 8. november fra 17-19 ca.

Lanternefesten i børnehaven/familiegrupperne er en fest for forældre og bedsteforældre, små søskende kan med fordel blive passet hjemme da hele festen stort set er udendørs og det er mørkt. Større søskende er meget velkomne men det er vigtigt at I forældre tager ansvar for at de ikke ødelægger festen for Kirsebær-børnene ved at lave grin med det hele, eller fortælle hemmelighederne til de små.

I tiden op til festen laver vi lanterner til børn og personale, vi hører eventyr om Gamle Morten og sørger for at rydde rigtig godt op udenfor så han ikke falder på sine gamle ben hvis han skulle komme forbi…

I naturen mærker vi kulden og mørket efter en lys og varm sommer, alle bladene blæser af træerne man kan næsten sige at naturen rådner og forgår omkring os, og som menneske har man lyst til at blive under dynen eller ligge foran ilden. Heldigvis har vi alle et kim som ligger og lyser inden i os, hvilket alle blomsterløgene er et symbol på. Vi skal tænde vores indre lys for at finde vej ud af mørket.

Selve festen går ud på at vi mødes i mørket og med hver vores eget lys (lanternen) går vi i fællesskab syngende gennem mørket og der håber vi på at møde Gamle Morten som passer på naturen og dyrene når mørket har sænket sig. Festen byder også på suppe (fra støtteforeningen) og boller (fra jer) og sidst men ikke mindst så håber vi på at Gamle Morten som traditionen byder har småkager med (fra Maren hans kone) – der er naturligvis også eventyr.

OBS! Hele Kirsebærgården lukker kl. 14.00 og børnene skal være tilbage med forældre kl. 17 præcis.

Husk varmt tøj og lightere i lommen!

Adventsspiral – fredag D. 29. november

Advent betyder at komme (herrens komme). Det er den tid, hvor vi venter på lysets komme. Lyset vender tilbage efter vintersolhverv d. 21. december. Den lilla farve bruges som tegn på en forvandling af mennesket ved at blande den røde og den blå farve. Dette kommer sig af, at Mikaelstiden er ovre, og vi går igennem en forventningsperiode med øje for det kommende Jesusbarns fødsel og dermed lysets komme. Ved afholdelse af adventsspiralen fordybes mennesket i sit hjertes indre varme ved at tænde et personligt lys ved hjælp af et stort lys, som placeres i spiralens midte. Når vi går ud af spiralen, bærer vi vores eget lys med ud til fællesskabet. Sammen skaber vi lys i mørket. Adventsspiralen er en meget inderlig fest som definerer starten på julemåneden. Der bliver lagt en stor granspiral på gulvet og inde i midten står et stort lys tændt. Rummet er, bortset fra lyset i midten – mørklagt. Hvert barn går en efter en ind i midten og tænder sit eget lille lys ved det store, går ud og sætter sig i en kreds om spiralen, således at hele spiralen til sidst er lyst helt op. Mens vi går spiralen synger vi julesange. Hvert barn får sit ”æble-lys” med hjem efter festen.